Meet & Compete Meet & Compete
Samen zijn we ethische hackers die gaten in het beveiligingssystemen van bekende musea moet vinden en het Nederlands erfgoed te beschermen. Deze gaten vinden we aan de hand van het oplossen van verschillende puzzels. Zo waren er opdrachten in onder andere het Frans Hals Museum en Museum Haarlem. Met behulp van een kladblok wordt alles opgeschreven en uitgeschreven om het zo duidelijk mogelijk voor jezelf te maken. En de codes/antwoorden op te schrijven, voor later wanneer dat nog nodig is.

Via Skype konden we met elkaar communiceren en werden schermen gedeeld wanneer dit nodig was. Echter zijn we nog lang niet klaar. Het spel kan gemiddeld 2 - 6 uur duren! Na anderhalf uur bezig te zijn geweest hadden we 1/3 van de escaperoom gehad. We zijn om 21:00u gestopt en zullen het later weer verder oppakken op de plek waar we geëindigd zijn. Het is erg leuk om de escaperoom zo samen te kunnen spelen, ondanks dat we niet fysiek bij elkaar zijn. Je komt er zo wel achter dat sommige jongeren de puzzels redelijk snel doorhebben, terwijl ik het soms nog weer voor een derde keer moet lezen haha. Laat die hersenen maar even goed kraken!

Ook een poging wagen van zo’n puzzel? Dit was de eerste (oefen)opdracht die wij kregen:
Welkom bij het oefenexamen voor IT Security specialist.
Het is belangrijk om een code uit programmeertaal te kunnen ontcijferen, maar ook om die code dan te kunnen deduceren.
Een code heeft 4 cijfers. Het systeem geeft aan hoeveel van deze cijfers fout zijn (False), hoeveel er goed zijn én op de goede plaats staan (Bull) en hoeveel er goed zijn, maar niet op de goede plaats staan (Cow).
Oefen met onderstaande code.

1034 – False=3 Bull=0 Cow=1
9014 – False=4 Bull=0 Cow=0
1708 – False=2 Bull=2 Cow=0
0723 – False=1 Bull=2 Cow=1

Wat is de oplossing/code?: ______________

Succes!

Hannah Gerritsen

 
terug