PaasChallenge Berkum PaasChallenge Berkum
PaasChallenge Berkum 2021 – De Weg door Jeruzalem
Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar
het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal in Berkum
kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal
van Pasen.

Coronaproof
De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in tweetallen (exclusief kinderen onder de 13 jaar), of met meerdere personen uit één huishouden mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier in Berkum.

Voor wie?
De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is het speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

Door wie?
De PaasChallenge 2021 is een co-creatie van Kerk Delfgauw en Jong Protestant van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Lees hierover dit interview met dominee Robert Stigter . Het is de opvolger van de door Kerk Delfgauw ontwikkelde QeRstwandeling waar zo’n 800 mensen aan deelnamen. Dat leverde veel positieve feedback op. De PaasChallenge zal worden uitgerold in zo’n 1000 wijken en dorpen in Nederland, waaronder ook Berkum.

Het spel
De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?
Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt. Als je na de eerste keer enthousiast bent over de PaasChallenge, kun je hem daarna dus nog drie keer spelen vanuit een ander karakter.

Meedoen
Je kunt de PaasChallenge wandelen vanaf zondag 28 maart tot en met tweede Paasdag 5 april.
De startlocatie van de PaasChallenge ontvang je nadat je je hebt aangemeld bij PaasChallengeBerkum@gmail.com.
Dagelijks kun je de Challenge starten vanaf 10:00 uur. De laatst mogelijke starttijd is 19:00 uur, zodat je voor de avondklok van 21:00 uur weer binnen bent.
De PaasChallenge duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.

Meenemen
Om mee te doen aan de Paaschallenge moet je een paar spullen meenemen:
  • smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  • op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • een pen/potlood
  • hamer
  • 10 spijkers
  • vork
Lees de onderstaande spelersinstructie goed door!

Link naar de instructie deelnemers PaasChallenge 2021.

Meer informatie
Neem contact via mail: PaasChallengeBerkum@gmail.com
Namens de werkgroep “Kerk in de Wijk”, Ineke Neuteboom-Visser

 
terug